Norges katolske hulder

Forlag: 
Pris: 
kr 299,-
Utgivelsesår: 
2008
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
320
ISBN: 
9788279900818
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
Aina Griffin

I andledning av Asbjørn Aarnes’ 85-årsdag 20. desember, utgir Vidarforlaget Anne-Lise Knoffs brev til ham gjennom 25 år. Det var enighet mellom Anne-Lise Knoff og Asbjørn Aarnes om at den som levde lengst, skulle bære ansvaret for utgivelsen. Boken er illustrert med de siste raderingene som Anne-Lise laget til Åsmund Bjørnstads diktsamling Gras (Samlaget 2006). Tittelen på brevsamlingen er hentet fra hennes venn og kunstnerkollega Kåre Tveter. Redigert av Mette Nygård.

Breven handeler om et liv i kunstens tjeneste, i grenselandet mellom tanke og tro, i sporene etter Ham som krysset hennes sti, som en skystøtte om dagen og en ildsøyle om natten. Under veis holder hun venner i hånden, snart er det kunstnervennene Odd Solumsmoen og Rolf Jacobsen, Snart Kåre Tveter og Helge Nordahl. En venn er med henne i drømmer og syner: Emil Boyson. Hun traff ham på Østbanen og forlot ham aldri. Anne-Lise Knoff deltok i Humanistisk seminar fra åpningen på Nesbyen i 1978, til seminaret fant «hjem» til Granavolden på Hadeland. Hun ble seminarets hovedsponsor; samtidig som hun lyttet til foredragene, satt hun og graverte på en kobberplate i det skjulte. Brevene er hennes kommentarer til alt som foregikk på seminarene.

NB! Rettelse: Navneregisteret i denne utgaven henviser til feil sted etter side 96. Løsning: Fra side 97 og til 152, legg til én side. Fra 153 til 298, legg til to sider.