Ukjent fugl

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 256,-
Utgivelsesår: 
2012
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
256
ISBN: 
9788279901099
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
Aina Griffin

«Fremme på Blomsterbladøya var jeg utmattet etter besøket på Menneskedreper’ns øy. Legg deg her, sa Rezia og søsteren Anwara. Rezia var forsangerske i 1998, Anwara vevde. Jeg la meg der de sa. Så la de én pute under hodet mitt, en annen pute under føttene. Rezia la hånden på pannen min. Varm, erklærte hun og undersøkte heten over hele hodet mitt. Feber. Jeg hadde ikke beskyttet meg mot solen i båten. Flere og flere kom for å undersøke meg og lindre. Det dreide seg om syv års kjærlighet.»

Denne boken er en essayistisk, visuell og poetisk reiseskildring. «Det dreier seg om en reise med sangere, sang – og sangens tekster,» skriver forfatteren, som også er fotograf og gjendikter. Wera Sæther har i flere år arbeidet for å bevare sangtradisjoner i elvelandet Bengal, i nært samarbeid med andre i Norge som tror på betydningen av dette.

Ukjent fugl: Sang, barn og sårbart land i Bangladesh vever det lokale sammen med det universelle, religion og filosofi sammen med det hverdagslige og økonomiske. Og overalt i beretningen kommer kjærligheten til syne: kjærligheten slik den formidles av melodi, ord og sangere.